Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež krátce mluvil s manželkami ukrajinských vojáků, kteří bojují v Mariupolu

Ze světa

Papež krátce mluvil s manželkami ukrajinských vojáků, kteří bojují v Mariupolu

ČTK, red. / 11. 5. 2022 16:12

Papež František dnes po generální audienci krátce promluvil s manželkami dvou ukrajinských vojáků, kteří bojují v ocelárnách Azovstal v Mariupolu. Jednou z nich byla choť velitele ukrajinského pluku Azov Kateryna Prokopenková, uvedl katolický deník L´Avvenire. Ženy hlavu katolické církve informovaly o situaci v Mariupolu.

Ze světa

Papež podle Bejrútu do Libanonu v červnu kvůli zdravotním problémům nepojede

ČTK / 10. 5. 2022 10:52

Papež podle Bejrútu do Libanonu v červnu kvůli zdravotním problémům nepojede Papež František ze zdravotních důvodů odložil návštěvu Libanonu plánovanou na červen. Informoval o tom dnes libanonský ministr cestovního ruchu Valíd Nasár. Pětaosmdesátiletý František má problémy s kolenem a minulý týden se na veřejnosti objevil na invalidním křesle.

Domácí zpravodajství

V bývalém klášteře v centru Brna najdou útočiště ženy a rodiny z Ukrajiny

ČTK / 8. 5. 2022 15:02

V bývalém klášteře v centru Brna najdou útočiště ženy a rodiny z Ukrajiny Brněnské biskupství upravuje bývalý klášter voršilek v centru Brna pro potřeby uprchlíků z Ukrajiny napadené Ruskem. Prostory jsou přednostně určené pro rodiny v kritické situaci, které vyžadují soustředěnější péči, rodiny s dětmi s vážnými nemocemi nebo postižením, dále pro ženy s různými traumaty, těhotné a ženy po porodu a zdravotních zákrocích.

Domácí zpravodajství

Představitelé církví uctili válečné oběti v popravčí místnosti věznice na Pankráci

e-cirkev.cz / 6. 5. 2022 9:34

Představitelé církví uctili válečné oběti v popravčí místnosti věznice na Pankráci 5. května uplynulo 77 let od vypuknutí  povstání českého lidu. Mnoho obyvatel tehdejšího protektorátu zemřelo během běsnění nacistického režimu nejen na pouličních barikádách, ale také ale také na pražském Pankráci. Jejich památku připomněl v prostorách věznice pietní akt. Obětem, které si zde vyslechly rozsudek smrti, přišli projevit úctu zástupci parlamentu, vlády, hlavního města, pražského arcibiskupství, české obce sokolské a také synodní senior ČCE Pokorný.

Ze světa

Papež se poprvé objevil na veřejnosti na kolečkovém křesle

ČTK / 5. 5. 2022 18:32

Papež se poprvé objevil na veřejnosti na kolečkovém křesle Papež František se dnes poprvé objevil na veřejnosti na kolečkovém křesle. Informovala o tom agentura AFP. Pětaosmdesátiletý papež si již delší dobu stěžuje na akutní bolesti kolen a tento týden uvedl, že kvůli tomu není schopen chůze.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)