Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Konflikt na Ukrajině je válka, ne speciální vojenská operace, řekl papež

Ze světa

Konflikt na Ukrajině je válka, ne speciální vojenská operace, řekl papež

ČTK / 6. 3. 2022 16:58

Papež František dnes odmítl ruské tvrzení, že na Ukrajině provádí „speciální vojenskou operaci“. Konflikt nazval válkou a Ukrajinu označil za „zemi mučedníků“, ve které „tečou potoky slz a krve“.

Ze světa

Putin navštívil Vatikán již šestkrát, papež František vždy apeloval na mír

Vlastní zpráva / 5. 3. 2022 17:23

Putin navštívil Vatikán již  šestkrát, papež František vždy apeloval na mír Zajímavé retrospektivní video o návštěvách ruského prezidenta Vladimíra Putina Svatého stolce přinesl ve čtvrtek magazín Rome Reports. Putin, který byl prezidentem Ruské federace v letech 2000–2008 a po intermezzu Dmitrije Medveděva ve funkci prezidenta (2008–2012) je současnou hlavou ruského státu, navštívil oficiálně Svatý stolec šestkrát.

Ze světa

Téměř 300 zástupců Ruské pravoslavné církve podepsalo protiválečné prohlášení

Vlastní zpráva / 5. 3. 2022 1:04

Téměř 300 zástupců Ruské pravoslavné církve podepsalo protiválečné prohlášení Prohlášení duchovních Ruské pravoslavné církve s výzvou ke smíření podepsalo téměř 300 ruských kněží a dalších zástupců církve.  V textu je místo slova válka požito slovo <Roskomandzor>, což je ruská Federální služba pro dozor v oblasti telekomunikací, informačních technologií a masmédií, která v Rusku řeší cenzuru a aktuálně zakazuje použití slova „válka“.

Ze světa

Papež František se po třech letech vrátí na cestu do Afriky

ČTK, red. / 5. 3. 2022 0:33

Papež František se po třech letech vrátí na cestu do Afriky Papež František na začátku července navštíví Jižní Súdán a Kongo. Informoval o tom ve čtvrtek Vatikán. Návštěvu Jižního Súdánu, nejmladšího státu na světě, František několikrát odložil kvůli obavám o bezpečnost. František se do Afriky vrátí po třech letech. V dubnu navštíví Maltu

Ze světa

Při výbuchu v mešitě v pákistánském Péšávaru zemřelo nejméně 56 lidí, uvedla nemocnice

ČTK / 5. 3. 2022 0:24

Při výbuchu v mešitě v pákistánském Péšávaru zemřelo nejméně 56 lidí, uvedla nemocnice Při útoku sebevražedného atentátníka na šíitskou mešitu v pákistánském Péšávaru zemřelo nejméně 56 lidí. Dalších bezmála 200 lidí utrpělo zranění, uvedly zahraniční agentury s odkazem na místní nemocnici. K útoku se večer přihlásila teroristická skupina Islámský stát (IS). Policie se obává, že bilance mrtvých není konečná, protože dalších 50 lidí se nachází v kritickém stavu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)