Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
UNESCO zrekonstruuje dva kostely a mešitu v Mosulu

Ze světa

UNESCO zrekonstruuje dva kostely a mešitu v Mosulu

vaticannews / 15. 2. 2022 22:00

Po osvobození Mosulu dochází díky spolupráci místních orgánů a mezinárodní pomoci k postupné obnově kulturních a církevních památek. Po téměř čtyřech letech přípravných prací má v březnu začít rekonstrukce dvou kostelů a mešity. Prvním partnerem, který se k tomuto úsilí připojil, jsou Spojené arabské emiráty.

Ze světa

Věřící se poprvé od začátku pandemie vrací na poutní místo v Lurdách

ČTK / 15. 2. 2022 21:06

Věřící se poprvé od začátku pandemie vrací na poutní místo v Lurdách Po téměř dvou letech se poprvé na poutní místo ve francouzských Lurdách vrátili návštěvníci, nebyli zde od začátku pandemie covidu-19. K návratu došlo symbolicky, 11. února, protože v tento den v roce 1858 se zde poprvé údajně zjevila Uzavření jeskyně se výrazně podepsalo na návštěvnosti jihofrancouzského města se 14.000 obyvatel, jehož rozpočet závisí z 90 procent na cestovním ruchu.

Domácí zpravodajství

Předseda ČBK arcibiskup Graubner podpořil Benedikta XVI. v kauze kolem zneužívání

ČTK, red. / 15. 2. 2022 20:55

Předseda ČBK arcibiskup Graubner podpořil Benedikta XVI. v kauze kolem zneužívání Předseda ČBK arcibiskup Jan Graubner vyjádřil podporu emeritnímu papeži Benediktovi XVI. v kauze údajného krytí sexuálního zneužívání. Dopis poslal do vatikánského bydliště bývalého papeže a adresoval jej jménem českých a moravských biskupů. S vyjádřením není spokojen předseda spolku Někdo Ti uvěří Jiří Kylar.

Domácí zpravodajství

Duka se zastal Josepha Ratzingera, kvůli kauze kolem zneužívání, píše o „mnichovské zradě podruhé“

ČTK / 10. 2. 2022 21:06

Duka se zastal Josepha Ratzingera, kvůli kauze kolem zneužívání, píše o „mnichovské zradě podruhé“ Pražský arcibiskup Dominik Duka se zastal emeritního papeže Benedikta XVI. v případu jeho obvinění z krytí sexuálního obtěžování. Duka ve svém textu zveřejněném v německém deníku Die Tagespost protestuje proti Ratzingerovu obvinění a mnichovského arcibiskupa i předsedu německé biskupské konference povolává k zodpovědnosti za očernění a pošpinění pověsti papeže Benedikta XVI.

Ze světa

Portugalské komisi k obtěžování v církvi se za měsíc přihlásily stovky lidí

ČTK / 10. 2. 2022 20:57

Portugalské komisi k obtěžování v církvi se za měsíc přihlásily stovky lidí Nezávislé komisi, která zkoumá případy sexuálního zneužití v katolické církvi v Portugalsku, se za první měsíc činnosti přihlásilo přes 200 lidí. To je mnohonásobně více, než kolik podnětů dostaly církevní špičky za posledních 20 let.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)