Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval k placení daní, mají sloužit k ochraně chudých a snížení nerovností

Ze světa

Papež vyzval k placení daní, mají sloužit k ochraně chudých a snížení nerovností

ČTK / 1. 2. 2022 22:14

Papež František v pondělí vyzval k placení daní a odsoudil daňové úniky. Spravedlivě nastavený daňový systém slouží k rozvoji obecného blaha, k ochraně důstojnosti chudých a ke snižování nerovností, řekl František při setkání se zástupci italské daňové správy.

Ze světa

Německý historik Feldkamp: Papež Pius XII. osobně zachránil na 15.000 Židů

ČTK / 1. 2. 2022 22:04

Německý historik Feldkamp: Papež Pius XII. osobně zachránil na 15.000 Židů Papež Pius XII., kritizovaný některými, že veřejně důrazně neodsoudil vyvražďování Židů nacisty za druhé světové války, osobně zachránil na 15.000 Židů. Tvrdí to německý historik Michael Feldkamp, podle něhož to dokazují vatikánské archivy, které před dvěma lety nechal otevřít papež František.

Ze světa

Kyperská pravoslavná církev dočasně zbaví služby kněze, kteří se odmítají naočkovat

ČTK / 1. 2. 2022 22:00

Kyperská pravoslavná církev dočasně zbaví služby kněze, kteří se odmítají naočkovat Kyperský pravoslavný arcibiskup Chrysostomos II. oznámil, že dočasně zbaví funkce kněze, kteří se odmítají nechat naočkovat proti covidu-19 nebo vystupují proti očkování. Informovala o tom agentura AFP. Opatření by se mohlo dotknout až deseti procent pravoslavných kněží na ostrově. 

Ze světa

Vatikán potvrdil prodej problematické luxusní nemovitosti v Londýně

ČTK / 31. 1. 2022 9:44

Vatikán potvrdil prodej problematické luxusní nemovitosti v Londýně Vatikán včera potvrdil prodej problematické luxusní nemovitosti v Londýně. Šéf ekonomického sekretariátu Vatikánu Juan Antonio Guerrero Alves oficiálním vatikánským médiím řekl, že smlouva na prodej nemovitosti byla podepsána a Vatikán dostal od kupce zálohu.

Domácí zpravodajství

Nuncius Balvo se naposledy účastnil jednání České biskupské konference

cirkev.cz,red. / 30. 1. 2022 19:39

Nuncius Balvo se naposledy účastnil jednání České biskupské konference Biskupové Čech, Moravy a Slezska se setkali od 25. - 26. ledna v Praze na 130. plenárním zasedání České biskupské konference, která sdružuje římsko-a řecko-katolické biskupy. Biskupy v rámci plenárního zasedání naposledy pozdravil apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Charles D. Balvo.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)