Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František nepřijal rezignaci kardinála Marxe

Ze světa

Papež František nepřijal rezignaci kardinála Marxe

ČTK, vaticannews / 10. 6. 2021 13:38

Papež František nepřijal rezignaci Reinharda Marxe o odstoupení z úřadu mnichovsko-freisingského arcibiskupa, uvádí server Vaticannews. Vyplývá to z papežova španělsky psaného dopisu kardinálu Marxovi, který byl dnes zveřejněn.

Ze světa

Papež se při návštěvě Maďarska přece jen setká s premiérem Orbánem

ČTK, red. / 10. 6. 2021 10:18

Papež se při návštěvě Maďarska přece jen setká s premiérem Orbánem Papež František se při zářijové návštěvě v Maďarsku přece jen setká s maďarským prezidentem Áderem i premiérem Orbánem. Informovala o tom agentura APA s odvoláním na sdělení maďarské katolické biskupské konference. Americký  list National Catholic Register (NCR) minulý týden s odvoláním na zdroje ve Vatikánu tvrdil, že papež se nechce setkat ani s jedním z nich.

Domácí zpravodajství

Církevní školy byly úspěšnější v udržení dětí při on-line výuce. Podle Holuba vytváří komunitu

ČTK / 7. 6. 2021 23:09

Církevní školy byly úspěšnější v udržení dětí při on-line výuce. Podle Holuba vytváří komunitu Dětí, které se neúčastnily distanční výuky a jejichž rodiče nejsou v kontaktu se školou, bylo u církevních škol desetina proti celorepublikovému průměru. Do církevních škol v České republice včetně mateřských chodí téměř 17.000 žáků. V ČR je celkem 149 církevních škol a tvoří 1,36 procenta ze všech škol.

Ze světa

Kanadští původní obyvatelé nepřijali papežovo vyjádření lítosti

ČTK / 7. 6. 2021 22:45

Kanadští původní obyvatelé nepřijali papežovo vyjádření lítosti Představitele kanadských původních obyvatel a přeživší neuspokojilo vyjádření papeže Františka, který dal v neděli najevo lítost nad nálezem ostatků 215 dětí na pozemku bývalé církevní internátní školy v Kanadě. Také mluvčí ministryně pro záležitosti původních obyvatel Carolyn Bennettové uvedla, že papežovo vyjádření není dostatečné.

Domácí zpravodajství

Biskup David vysvětil po požáru obnovený dřevěný kostelík v Gutech

ČTK / 7. 6. 2021 0:05

Biskup David vysvětil po požáru obnovený dřevěný kostelík v Gutech Stavba repliky vyhořelého dřevěného kostela Božího těla v třinecké části Guty vyšla na 33 milionů korun. Náklady na obnovu památky zničené úmyslně založeným požárem platila pojišťovna a výnos z veřejné sbírky. V kostelíku se dnes konala první bohoslužba. Apoštolský administrátor ostravsko-opavské diecéze Martin David při ní požehnal varhany, zvony a vysvětil celou stavbu. Zaznělo i slavnostní Te Deum.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)