Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Novoroční ekumenická bohoslužba bude věnována obětem útoku na filozofické fakultě

Domácí zpravodajství

Novoroční ekumenická bohoslužba bude věnována obětem útoku na filozofické fakultě

ERC, red. / 31. 12. 2023 18:05

Ekumenická rada církví zve na novoroční ekumenickou bohoslužbu, která bude věnována památce obětí útoku na filozofické fakultě a jejich blízkým. Bohoslužba se uskuteční 1. ledna od 18.00 h v Husově sboru Církve československé husitské (CČSH) v Praze na Vinohradech, Dykova 1.

Ze světa

OSN odsoudila „vynucené zmizení“ biskupa Isidora Mory, zatčeného nikaragujskou policií

ČTK; Vatican News; red / 30. 12. 2023 14:29

OSN odsoudila „vynucené zmizení“ biskupa Isidora Mory, zatčeného nikaragujskou policií Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva ve Střední Americe a Karibiku dne 29. prosince odsoudil „vynucené zmizení“ katolického biskupa Isidora Mory v Nikaragui, kterého bez bližšího vysvětlení zatkla nikaragujská policie ve středu 20. prosince. Biskup byl předtím v domácím vězení. Jedná se již o druhého zadrženého biskupa v této zemi.   

Ze světa

Ve slovinské Lublani probíhá novoroční setkání mládeže s komunitou z Taizé. Za rok bude v Estonsku

Vlastní zpráva / 29. 12. 2023 16:58

Ve slovinské Lublani probíhá novoroční setkání mládeže s komunitou z Taizé. Za rok bude v Estonsku Na konci každého roku se několik tisíc mladých lidí z různých zemí a různého vyznání na pět dní shromažďuje v některém velkém evropském městě, aby se zde modlili a sdíleli život místních křesťanů. Letos se setkání koná v hlavním městě Slovinska, Lublani. Evropské setkání je připravované komunitou z Taizé ve spolupráci s místními církvemi a s podporou města.

Ze světa

Největší vzdušný „vánoční“ útok na Ukrajinu si vyžádal pět desítek mrtvých

ČTK, vaticannews, red. / 29. 12. 2023 16:30

Největší vzdušný „vánoční“ útok na Ukrajinu si vyžádal pět desítek mrtvých Rusko v noci na dnešek a ráno podniklo zřejmě nejrozsáhlejší vzdušný útok na Ukrajinu od počátku invaze. Nálety, které Rusko podniklo na města po celé Ukrajině, si podle ukrajinských úřadů vyžádaly téměř 50 mrtvých a přes 160 zraněných. K útoku došlo jen několik dní po oslavě Vánoc, které letos Ukrajina poprvé slaví 25. prosince podle západního kalendáře.

Domácí zpravodajství

V Česku se v první polovině ledna opět uskuteční charitativní Tříkrálová sbírka

ČTK / 29. 12. 2023 15:38

V Česku se v první polovině ledna opět uskuteční charitativní Tříkrálová sbírka V Česku se v první polovině ledna opět uskuteční charitativní Tříkrálová sbírka. Dobrovolníci v kostýmech panovníků vyrazí 1. ledna do ulic, aby do zapečetěných pokladniček vybírali peníze na pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživé životní situaci.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
21%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 43)