Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež ruší veřejné audience, ohroženy jsou i Vánoce. V Česku mohou být bohoslužby jen pro dvě osoby

Ze světa

Papež ruší veřejné audience, ohroženy jsou i Vánoce. V Česku mohou být bohoslužby jen pro dvě osoby

ČTK, ERC, red. / 30. 10. 2020 11:25

Papež František se už kvůli riziku šíření koronavirové infekce nebude během pravidelných audiencí osobně setkávat s věřícími a epidemie nejspíš silně poznamená i letošní oslavy Vánoc ve Vatikánu. Také v České republice jsou veřejná náboženské shromáždění omezena jen na dvě osoby či rodinu. Podle některých biskupů lze za jednorázové akce považovat dušičkové bohoslužby na hřbitovech.

Domácí zpravodajství

Řád bosých karmelitánů v Praze nabízí karanténu v klášteře

Vlastní zpráva / 29. 10. 2020 22:40

Řád bosých karmelitánů v Praze nabízí karanténu v klášteře Klášter na Hradčanském náměstí, kterému se přezdívá Fortna, nabízí ubytování lidem, kteří se ocitli v karanténě a nemají ji kde strávit, nebo se potřebují izolovat od zbytku členů domácnosti.

Ze světa

Papež i politici z celého světa odsoudili útok v Nice

ČTK / 29. 10. 2020 18:17

Papež i politici z celého světa odsoudili útok v Nice Politici z celého světa odsoudili dnešní útok v katedrále Notre Dame v Nice, při kterém zahynuli tři lidé, a vyjádřili solidaritu Francii. Informují o tom tiskové agentury. Vedle evropských státníků odsoudil útok například i papež František nebo turecké ministerstvo zahraničí. Politici také vyzývali k jednotě v boji proti terorismu.

Domácí zpravodajství

Arcibiskup Graubner vyzval k dodržování opatření, biskup Wasserbauer k bohoslužbám na hřbitovech

ČTK, Apha.cz / 28. 10. 2020 21:51

Arcibiskup Graubner vyzval k dodržování opatření, biskup Wasserbauer k bohoslužbám na hřbitovech K dodržování vládních opatření zaváděných proti šíření koronaviru věřící vyzval olomoucký arcibiskup a předseda České biskupské konference Jan Graubner. Namísto setkávání na bohoslužbách by se věřící měli soustředit na čtení biblických textů, modlitbu a slavení v rodinném kruhu a podobně. 

Ze světa

Papež jmenoval 13 kardinálů, včetně prvního Afroameričana

Vlastní zpráva / 27. 10. 2020 21:33

Papež jmenoval 13 kardinálů, včetně prvního Afroameričana Papež František v neděli překvapivě jmenoval 13 nových kardinálů. Je mezi nimi i washingtonský arcibiskup Wilton Gregory (72), který se tak stane prvním afroamerickým kardinálem. Gregory proslul jako velmi hlasitý kritik sexuálního zneužívání, jehož se v předchozích letech dopouštěli někteří církevní představitelé a jiní ho kryli či nedostatečně vyšetřovali.  

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)