Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

V Jihovýchodní Asii hrozí smrt muslimským uprchlíkům z Barmy/Myanmaru

Diakonie / iDNES.cz / 29. 5. 2015 0:31

Jihovýchodní Asie v posledních měsících zažívá uprchlickou krizi nebývalého rozsahu. Do pohybu se daly tisíce muslimských Rohingů, kteří v Barmě trpí pod nadvládou většinových buddhistů. Rohingové jsou odsouvání na okraj společnosti a úprk ze země je pro ně jediným východiskem. Mnozí při tom podle iDNES.cz  naleznou smrt.

Domácí zpravodajství

Slezští evangelíci se sejdou k jednání synodu

SCEAV / 28. 5. 2015 23:52

Slezští evangelíci se sejdou k jednání synodu V sobotu 30. května se uskuteční zasedání synodu Slezské církve evangelické augsburského vyznání (SCEAV). Heslo synodu zní Evangelizace, misie a diakonie církve, hlavní přednášku na téma Důležitost misie v diakonii a diakonie v misii přednesou ředitelka Slezské diakonie Zuzana Filipková a předseda Křesťanského společenství Milan Pecka. Místem konání synodu je Sborové centrum v Komorní Lhotce.

Domácí zpravodajství

Ministerstvo: Náboženské symboly lze ve škole zakázat jen v zájmu bezpečnosti

ČTK / 28. 5. 2015 18:37

Ministerstvo: Náboženské symboly lze ve škole zakázat jen v zájmu bezpečnosti Školy by neměly plošně omezovat používání náboženských symbolů svými žáky například tím, že ve školním řádu paušálně zakážou všechny pokrývky hlavy. Mohou tak ale učinit v zájmu bezpečnosti a ochrany zdraví v konkrétně specifikovaných situacích. Uvádí to ministerstvo školství v nezávazné pomůcce.

Domácí zpravodajství

Muslimové k dánským karikaturám přistupovali jako mafie, říká jejich autor

ČTK / 28. 5. 2015 15:40

Muslimové k dánským karikaturám přistupovali jako mafie, říká jejich autor Stojím si za tím a nelituji toho, říká i deset let po zveřejnění kontroverzních karikatur proroka Mohammeda, které vyvolaly bouře v islámském světě, tehdejší editor kulturní rubriky dánského deníku Jyllands-Posten Flemming Rose. Muslimové se tehdy podle něj snažili Dánsku vnutit svá tabu, což odmítá a přirovnává k praktikám mafie. 

Domácí zpravodajství

Palladium či Vyšebrodský cyklus se mají stát národními památkami

ČTK / 28. 5. 2015 15:00

Palladium či Vyšebrodský cyklus se mají stát národními památkami Devět historických předmětů, uměleckých děl či církevních památek navrhne ministerstvo kultury vládě prohlásit za národní kulturní památky (NKP). Jsou mezi nimi i předměty, o něž žádala církev v rámci majetkového vyrovnání se státem. Vyšebrodský cyklus se církvi vrátil. Nejvyšší památkové ochrany by měly podle návrhu požívat i staroboleslavské palladium,

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)