Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Oběti masakru Arménů v Turecku byly svatořečeny. Šlo po staletích o první kanonizaci

Ze světa

Oběti masakru Arménů v Turecku byly svatořečeny. Šlo po staletích o první kanonizaci

ČTK / 24. 4. 2015 12:03

Všech 1,5 milionu obětí krvavých masakrů z let 1915-23, při nich osmanští Turci masově vyvražďovali Armény, dnes hlava arménské apoštolské církve Garegin II. prohlásil za svaté. Třiadvacátý duben bude zároveň v Arménii připomínán jako Den svatých mučedníků, kteří padli v době genocidy Arménů za vlast a víru.

Ze světa

AKTUALIZOVÁNO: Prezidenta Zemana dnes ve Vatikánu přijal papež František

ČTK / 24. 4. 2015 11:40

AKTUALIZOVÁNO: Prezidenta Zemana dnes ve Vatikánu přijal papež František Prezidenta Miloše Zemana dnes dopoledne ve Vatikánu přijal papež František. Audience v Apoštolském paláci, které se účastní i Zemanova žena Ivana, bude trvat asi hodinu. V její druhé části se připojí také prezidentova delegace. 
  

Domácí zpravodajství

Duka, zástupce arménské církve a velvyslanec připomenou výročí genocidy Arménů

ČBK / 23. 4. 2015 20:32

Duka, zástupce arménské církve a velvyslanec připomenou výročí genocidy Arménů Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP připomene vpátek 24. dubna v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha 100 let od arménské genocidy. Ekumenické bohoslužby se od 19.30 hodin zúčastní také archimandrita církve Svatého Řehoře Osvětitele - Arménské apoštolské církve Barsegh Pilavchyan a velvyslanec Arménské republiky v České republice Tigran Seiranian.

Ze světa

Arcibiskup Zvolenský: Nebyl jsem Bezákův kat, Vlk mu prý svou angažovaností uštědřil pohlavek

ČTK / 23. 4. 2015 16:07

Arcibiskup Zvolenský: Nebyl jsem Bezákův kat, Vlk mu prý svou angažovaností uštědřil pohlavek Bratislavský arcibiskup a předseda Konference biskupů Slovenska Stanislav Zvolenský považoval za vhodné vysvětlit, že nenese odpovědnost za kontroverzní odvolání trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka. Toho nedávno díky snažení českého kardinála Miloslava Vlka přijal papež František při osobní audienci. Příštího papežova rozhodnutí se Zvolenský nebojí, nemíní však vyslyšet výzvy, aby sám odstoupil.

Domácí zpravodajství

Nova: Případ bývalého kněze znovu projedná soud v H. Brodě

ČTK / 23. 4. 2015 8:57

Nova: Případ bývalého kněze znovu projedná soud v H. Brodě Odvolací pardubický soud zrušil trest pro bývalého kněze Erika Tvrdoně z Havlíčkova Brodu, který letos v únoru dostal pět let vězení za znásilnění a pohlavní zneužití několika žen. Případem se bude znovu zabývat Okresní soud v Havlíčkově Brodě. Uvedla to dnes televize Nova.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)