Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Lidé vzpomněli na oběti střelby v Uherském Brodě při ekumenické bohoslužbě

Domácí zpravodajství

Lidé vzpomněli na oběti střelby v Uherském Brodě při ekumenické bohoslužbě

Vlastní zpráva / 3. 3. 2015 23:13

Společnou modlitbou si dnes večer lidé připomněli oběti tragédie v Uherském Brodě a pozůstalé. Třiašedesátiletý muž před týdnem v místní restauraci zastřelil osm lidí a poté i sebe.  Pietní ekumenická bohoslužba se uskutečnila ve farním kostele Neposkvrněného početí Panny Marie. Kostel byl zaplněn do posledního místa.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka připomene zítřejší bohoslužbou přenesení ostatků sv. Václava

Apha.cz / 3. 3. 2015 18:43

Kardinál Duka připomene zítřejší bohoslužbou přenesení ostatků sv. Václava Kardinál Dominik Duka OP bude zítra od 18.00 hodin sloužit v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha liturgii při příležitosti výročí „translace“, tedy přenesení ostatků sv. Václava ze Staré Boleslavi do svatovítské rotundy na Pražském hradě.

Ze světa

Ruští pravoslavní aktivisté se bouří proti inscenacím Puškina a Wagnera

ČTK / 3. 3. 2015 13:23

Ruští pravoslavní aktivisté se bouří proti inscenacím Puškina a Wagnera Klasikové světového umění se stávají oběťmi kontroverzních ruských zákonů, píše dnes ruský tisk v souvislosti se skandály kolem repertoáru divadelních a operních scén v ruských městech. Velkou pozornost v těchto dnech vyvolaly incidenty v Iževsku a Novosibirsku, kde pravoslavní aktivisté napadli inscenace slavných děl Alexandra Sergejeviče Puškina a Richarda Wagnera.

Ze světa

V KLDR zmizel kanadský pastor presbyteriánské církve

ČTK / 3. 3. 2015 10:29

V KLDR zmizel kanadský pastor presbyteriánské církve Kanadský pastor presbyteriánské církve zmizel před více než měsícem v KLDR. Zprávy o sobě nepodal od chvíle, kdy byl krátce po svém příjezdu do země přes hranici z Číny vyzván, aby se dostavil do Pchjongjangu.

Ze světa

IS prý propustil v Sýrii 19 z více než 220 zajatých křesťanů

ČTK / 2. 3. 2015 11:50

IS prý propustil v Sýrii 19 z více než 220 zajatých křesťanů Radikální organizace tzv. Islámský stát (IS) propustila na svobodu 19 z více než 220 křesťanů, které zajala tento týden na severu Sýrie. Podle agentury Reuters o tom informovaly dvě nezávislé organizace monitorující situaci v zemi.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)