Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Ze světa

Škola v Itálii zakázala kvůli možné diskriminaci vánoční jesle

ČTK / 6. 12. 2014 22:24

Ředitel školy v severoitalském Bergamu zakázal vystavit vánoční jesličky, aby tradiční symbol velkého křesťanského svátku nediskriminoval děti vyznávající jiná náboženství.

Ze světa

V Argentině vznikne celovečerní film o papeži Františkovi

ČTK / 6. 12. 2014 22:22

V Argentině vznikne celovečerní film o papeži Františkovi Španělský režisér Beda Docampo Feijóo má příští rok v Argentině zahájit natáčení celovečerního filmu o životě Jorgeho Bergoglia, nynějšího papeže Františka.

Domácí zpravodajství

Tisíce mladých křesťanů setkání Taizé potřebují ubytování v Praze

ČTK / 6. 12. 2014 8:23

Tisíce mladých křesťanů setkání Taizé potřebují ubytování v Praze  Ještě 9500 míst k ubytování potřebují organizátoři evropského setkání mládeže, které v Praze organizuje křesťanská komunita Taizé. Účastníci stráví v Praze pět dní, od 29. prosince do 2. ledna. Pravoslavní, protestantští a katoličtí účastníci se budou třikrát denně setkávat se členy komunity Taizé při společné modlitbě.

Domácí zpravodajství

Chrám sv. Bartoloměje v Kolíně má ode dneška pět zvonů

ČTK / 5. 12. 2014 13:47

Chrám sv. Bartoloměje v Kolíně má ode dneška pět zvonů Chrám svatého Bartoloměje, jedna z nejvýznamnějších církevních památek Středočeského kraje, má ode dneška ve zvonici pět zvonů. Pracovníci ráno pomocí jeřábu sundali z věže jeden nefunkční zvon a zvon, který byl zapůjčen z kostela svatého Víta v Kolíně-Zálabí. Poté byly do chrámové zvonice, vystavěné v roce 1504, vytaženy tři nové zvony.

Domácí zpravodajství

Sněmovna opět přerušila jednání o prodloužení kontroly restitucí

ČTK / 5. 12. 2014 13:44

Sněmovna opět přerušila jednání o prodloužení kontroly restitucí Sněmovna dnes opět přerušila projednávání návrhu skupiny poslanců ČSSD na prodloužení lhůty pro kontrolu rozhodnutí o vydávání majetku v rámci církevních restitucí. Opoziční TOP 09 a ODS si vzaly přestávku na poradu klubu do konce jednacího dne a schůze Sněmovny bude pokračovat v úterý. Kdy přijde předloha na pořad, není známo.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)