Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Galerii Na shledanou zaplnil Überraum architekta Schmidta

Kultura

Galerii Na shledanou zaplnil Überraum architekta Schmidta

ČTK / 1. 11. 2014 19:42

Galerie Na shledanou v jihočeské Volyni ode dneška představuje prostorový počin Überraum architekta Norberta Schmidta. Instalováním vysokých zdí autor zásadně změnil atmosféru výstavního prostoru v bývalé smuteční síni na hřbitově Malsička.

Domácí zpravodajství

Část bývalých politických vězňů nesouhlasí jen s exhumací ostatků Toufara

ČTK / 31. 10. 2014 10:00

Část bývalých politických vězňů nesouhlasí jen s exhumací ostatků Toufara Sdružení bývalých politických vězňů nesouhlasí s plánovaným vyzvednutím ostatků římskokatolického kněze Josefa Toufara ze společného hrobu na pražském hřbitově v Ďáblicích, pokud se neprovede kompletní exhumace všech obětí pohřbených v hromadných hrobech. 

Domácí zpravodajství

Lidé mohou vlastním půstem podpořit strádající na Blízkém východě

ČTK / 30. 10. 2014 9:38

Lidé mohou vlastním půstem podpořit strádající na Blízkém východě Podpořit strádající obyvatele Blízkého východu mohou ti, kdo se v pátek 31. října připojí k výzvě České biskupské konference (ČBK). Jmenuje se Nejím, aby mohli jíst - den pro Blízký východ. Lidé napříč vyznáními a životními přesvědčeními jsou v ní pozváni, aby se ten den postili či něčeho zřekli.

Ze světa

Izraelský prezident otevřel ve Varšavě židovské muzeum

čtk / 30. 10. 2014 1:24

Izraelský prezident otevřel ve Varšavě židovské muzeum Oficiálního otevření židovského muzea ve Varšavě se 28. října zúčastnil izraelský prezident Reuven Rivlin.  Rivlin návštěvu zahájil jednáním se svým polským kolegou Bronislawem Komorowským. Odpoledne se pak oba zúčastnili oficiálního otevření Muzea dějin polských Židů, které je podle polského prezidenta "investicí do budoucnosti".

Ze světa

Průzkum: Dvě procenta anglikánských kněží nevěří v Boha

ČTK / 29. 10. 2014 13:53

Průzkum: Dvě procenta anglikánských kněží nevěří v Boha Dvě procenta duchovních anglikánské církve nevěří v Boha. Vyplývá to z průzkumu mínění provedeného ve Velké Británii, kdy desítky církevních respondentů uvedly, že "si nejsou jisti, zda 'Bůh' není jen lidským výtvorem".

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)