Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Místopředseda ERC a biskup Starokatolické církve v ČR Dušan Hejbal oslavil výročí své konsekrace

Archiv zpráv / ath / ERC / 1. října 2007 2:00
Praha - Místopředseda ERC v ČR a zároveň biskup Starokatolické církve v ČR Dušan Hejbal oslavil desáté výročí od svojí konsekrace. Ve čtvrtek 27. září se při této příležitosti uskutečnila děkovná bohoslužba v kostele sv. Vavřince, které se účastnil i utrechtský arcibiskup Joris Vercammen.

Dušan Hejbal vstoupil do starokatolické církve v roce 1968, studoval na Husově československé bohoslovecké fakultě, kterou však musel opustit. V roce 1971 byl vysvěcen na kněze a až do roku 1989 se jako nejbližší spolupracovník Dr. Augustina Podoláka věnoval neveřejné pastoraci a neoficiálnímu studiu. V době normalizace mnohokrát čelil vyšetřování StB a pracoval v několika dělnických profesích.

Po revoluci se stal generálním vikářem, v roce 1991 v Praze zvolen biskupem a v roce 1997 konsekrován. Na HTF UK přednáší starokatolickou dogmatiku a liturgiku, v roce 2005 byl znovu zvolen místopředsedou Ekumenické rady církví v ČR.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)