Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Benedikt XVI. napsal článek Financial Times, vybízí k přehodnocení priorit a způsobu života

Archiv zpráv / vlu / ČTK / 20. prosince 2012 1:00

Vatikán - Financial TimesNad zapojením křesťanů v současném světě se v dnešním vydání listu Financial Times zamýšlí papež Benedikt XVI. Podle agentury AP je to poprvé, kdy napsal článek pro sekulární noviny. Hlava katolické církve v něm mimo jiné upozorňuje, že Vánoce jsou obdobím radosti, ale také příležitostí k hlubokému zamyšlení a "dokonce zpytování svědomí".

Renomovaný list papežův text otiskl na dvoustraně s názory a komentáři. Nejvyšší představitel katolické církve v něm u příležitosti blížících se Vánoc, kdy křesťané oslavují narození Ježíše Krista, vybízí k přehodnocení priorit a vlastního způsobu života.

"Je to evangelium, ve kterém křesťané nacházejí inspiraci pro svůj každodenní život a pro účast ve světských záležitostech - ať v parlamentu nebo na burze," píše papež na konci roku, který "pro mnohé znamenal hospodářské utrpení". Míní, že křesťanští věřící by se místo stranění se světa měli zapojit do jeho chodu. Jejich angažmá v politice nebo v ekonomice by však mělo přesahovat jakoukoli formu ideologie, píše papež a připomíná, že křesťané se na základě svého přesvědčení stavějí proti chamtivosti a zneužívání.

AP napsala, že Benedikt hojně publikoval během své kariéry biskupa a vysokého představitele Vatikánu až po papežský post, do nějž byl zvolen v dubnu roku 2005. Vatikán uvedl, že hlava katolické církve v minulosti publikovala v italském církevním časopise a v týdeníku jeho někdejší mnichovské diecéze.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)