Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Malý bude sloužit bohoslužbu za Olgu Havlovou

Domácí zpravodajství / juml / APHA / 14. ledna 2013 14:02
Malý bude sloužit bohoslužbu za Olgu Havlovou

Ilustrační foto - pozvánka na zádušní mši
Autor: www.vdv.cz

Praha - V neděli 20. ledna 2013 bude biskup Václav Malý od 10.00 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha sloužit bohoslužbu za Olgu Havlovou, která zemřela 27. ledna 1996. Dne 11. července 2013 by se Olga Havlová dožila 80 let. Bohoslužba zahajuje vzpomínkový rok, který pořádá Nadace Olgy Havlové.

Bohoslužby se zúčastní ministr Karel Schwarzenberg, Olinka Pešková, neteř Olgy Havlové a Dana Němcová, předsedkyně správní rady Nadace Olgy Havlové. Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové uspořádá v průběhu roku řadu akci, připomínajících veřejnosti osobnost paní Olgy a její odkaz. Ve spolupráci s Gymnáziem Olgy Havlové v Ostravě bude připravena putovní výstava fotografií o životě Olgy Havlové. V květnu proběhne tradiční slavnost udělení Ceny Olgy Havlové. V Praze pak bude uspořádán hudební festival, promítání filmů a další akce připomínající Olgu Havlovou.

Paní Olga Havlová (1933-1996) se celý život neúnavně věnovala vytváření podmínek pro vznik občanské společnosti. Tento odkaz zanechala i nadaci, kterou založila. V roce 1990 v tradici Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných založila Výbor dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové. Hlavním cílem organizace je pomáhat lidem se zdravotním postižením, lidem opuštěným a diskriminovaným v jejich začlenění do společnosti. Paní Olga za přínos občanské společnosti obdržela řadu významných českých a zahraničních ocenění.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)