Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Rada biskupů doufá v dobrou volbu hlavy státu; jméno neuvedla

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 15. ledna 2013 6:00

Praha - Česká biskupská konference (ČBK) doufá, že lidé zvolí prezidenta, který se bude opírat o vnitřní morální kodex, dokáže důvěryhodně reprezentovat a jako státník naplní vědomí odpovědnosti za Českou republiku. Konkrétní doporučení, zda volit bývalého premiéra Miloše Zeman (SPOZ) nebo ministra zahraničí a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga, stálá Česká biskupská konference nedala. Konferenci předsedá pražský arcibiskup Dominik Duka. 

"Věříme, že k druhému kolu prezidentských voleb všichni přistoupíme se stejnou vážností a svůj hlas dáme tomu kandidátovi, od kterého očekáváme, že jako státník naplní vědomí odpovědnosti za zemi, dokáže důvěryhodně reprezentovat naši kulturu a opírá se o vnitřní morální kodex," sdělila dnes ČTK stálá rada ČBK. V radě je vedle Duky ještě olomoucký arcibiskup Jan Graubner, ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz a plzeňský biskup František Radkovský (ten pro dnešní MF Dnes ale svůj jasný názor na volbu výjádřil, když deníku sdělil, že bude volit Karla Schwarzenberga).

Výsledky prvního kola prezidentských voleb poukazují podle katolické církve na skutečnost, že spoluobčané přistoupili k historickým volbám s velkou vážností a odpovědností. "A dali svůj hlas osobnostem, které prokázaly politickou zkušenost ve vedení naší země," uvedla rada ČBK.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)