Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskupové se loučili s Klausem, Duka ocenil spolupráci

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 23. ledna 2013 15:01

Praha - Čeští biskupové před dnešním rozlučkovým obědem s prezidentem Václavem Klausem zdůraznili, že setkání neznamená podporu Klausově favoritu v prezidentské volbě Miloši Zemanovi. Česká biskupská konference (ČBK) to uvedla v prohlášení, které poskytla médiím. Klaus nejvyšším představitelům české katolické církve poděkoval za dialog, který s církví jako prezident vedl. Věří prý, že deset let jeho působení na Hradě přineslo pozitivní posun ve vztahu církve a české veřejnosti.

K prezidentským volbám dosud konkrétní jednotné doporučení nedala ČBK ani kardinál a pražský arcibiskup Dominik Duka, který je hlavou římskokatolické církve v Česku. Někteří vysocí představitelé katolické církve, včetně kardinála a Dukova předchůdce Miloslava Vlka podpořili Karla Schwarzenberga (TOP 09).

Duka ani Klaus se dnes před novináři k prezidentské volbě nevyjádřili. Pražský arcibiskup poděkoval Klausovi za "řadu jeho postojů". Ocenil spolupráci s odcházejícím prezidentem při některých jednáních a přípravě návštěvy papeže Benedikta XVI. v ČR.

Klaus biskupům řekl, že dialog s katolickou církví považoval vždy za potřebný. "Mnohé jsem se z něho poučil, mnohé jsem pochopil," řekl. Církvím prý vždy přál, aby se je dařilo najít dobrý vztah ke společnosti. "Věřím, že toto desetiletí znamenalo jistý pozitivní posun vztahů, které existují uvnitř naší země mezi katolickou církví a českou veřejností," řekl.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)