Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Duka: Prezident Zeman by měl posílit jednotu národa

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 26. ledna 2013 21:46
Kardinál Duka: Prezident Zeman by měl posílit jednotu národa

Miloš Zeman
Autor: Zemannahrad.cz

Praha - Kardinál Dominik Duka doufá, že nově zvolený prezident Miloš Zeman posílí jednotu národa a bude Českou republiku důvěryhodně reprezentovat v zahraničí. Podle Duky volby ukázaly, že lidé považují funkci prezidenta republiky za velmi významnou. Olomoucký arcibiskup Jan Graubner doufá, že skončilo bojování a začne spolupráce. 

"Přeji novému prezidentovi, aby byl úspěšný ve snaze posílit jednotu našeho národa. Očekávám, že jako státník si bude vědom své odpovědnosti za naši zemi, dokáže ji důvěryhodně reprezentovat v zahraničí a bude se při svém působení opírat o morální zásady vlastní naší evropské tradici," uvedl v oficiálním prohlášení Duka.

Duka zároveň poděkoval neúspěšným kandidátům, že během kampaně podle něj hájili křesťanské hodnoty, nutnost respektu k morálním otázkám, spravedlnost, sociální odpovědnost a solidaritu s potřebnými.

Ke gratulaci se připojil i olomoucký arcibiskup Graubner. Podle něj voliči jasně rozhodli. "Přeji mu, aby dokázal být prezidentem všech, aby měl šťastnou ruku při výběru spolupracovníků a poradců, aby přispěl k pozvednutí kultury života v naší zemi a otevřel nové obzory lidské naděje, která spočívá v kvalitní výchově dětí vyrůstajících ve stabilních rodinách s jedním otcem a matkou, jimž jako společnost dlužíme úctu a vděčnost. Přeji mu odvahu úspěšně oponovat krátkodobým řešením a prosazovat hodnoty prospěšné státu i jeho občanům z dlouhodobého hlediska," uvedl arcibiskup.

Graubner dodal, že jej zklamala volební kampaň. V televizi to podle něj vypadalo, jako kdyby se vybíral nejlepší bavič a ne hlava státu. "Moderátoři se měli více zajímat o zásadní otázky, o věci, které ovlivní naši budoucnost. Snad je omlouvá, že to bylo poprvé," podotkl Graubner. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)