Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Tříkrálová sbírka na východě Čech vynesla rekordních 10,8 mil. Kč

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 31. ledna 2013 10:05
Tříkrálová sbírka na východě Čech vynesla rekordních 10,8 mil. Kč

Ilustrační foto - Tři králové
Autor: Trikralovasbirka.cz / Facebook.com

Hradec Králové - Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi vynesla rekordních více než 10,8 milionu korun, což je téměř o 350.000 korun více než vloni. Charity vyslaly do ulic měst a obcí v Královéhradeckém a Pardubickém kraji 2700 skupinek koledníků, sdělila dnes ČTK Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové.

Nejvíce koledníků vyslala Oblastní charita Ústí nad Orlicí, kde koledovalo 458 skupinek školáků, skautů, zaměstnanců charit i dobrovolníků. "Tříkrálovou sbírku na východě Čech doprovázely akce pro veřejnost, například soutěže, živé betlémy, tříkrálové průvody s koňmi a koncerty," uvedla Karasová.

Výtěžek ze sbírky bude věnovaný na různé sociální projekty především v regionech, kde se konala. Například v Hradci Králové a okolí prosili koledníci o dar na podporu Střediska rané péče Sluníčko, domácí hospicové péče a poradenství pro oběti domácího násilí a lidi v nouzi. Na Pardubicku přispěli lidé na dovybavení a provoz mateřských center. "Část výtěžku sbírky věnují naše charity také na výstavbu vodárny v indickém Nirmal Nagar, v rámci rozvojového projektu Adopce na dálku," řekla Karasová. Více informací je možné najít na www.hk.caritas.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 87)