Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka dostane na Univerzitě Hradec Králové čestný doktorát

Domácí zpravodajství / juml / APHA / 6. února 2013 17:06
Duka dostane na Univerzitě Hradec Králové čestný doktorát

Pražský arcibiskup Dominik Duka
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha/Hradec Králové - Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP převezme 12. února 2013 ve 14.00 hodin v aule Objektu společné výuky čestný doktorát Univerzity Hradec Králové.

Důvodem udělení čestného doktorátu je přínos pražského arcibiskupa kardinála Duky ke vzniku oboru Politologie-latinskoamerická studia na Univerzitě Hradec Králové a za přínos k navázání vědecké spolupráce univerzity s vysokými školami v latinskoamerickém regionu.

Naposledy měl kardinál Duka příležitost tyto vztahy posílit při své návštěvě Peru. Nejdůležitějším momentem celé návštěvy byla přednáška na Fakultě komunikačních věd, turismu a psychologie University San Martin de Porres v Lime, které bylo přítomno mnoho politických, filosofických a vědeckých veličin, jakož i mnoho místních studentů.

Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP je držitelem řady vyznamenání a uznání. Dne 28. října 2001 byl vyznamenán prezidentem republiky Medailí I. stupně za zásluhy o Českou republiku a 2. června 2003 mu byl udělen ministrem obrany České republiky Záslužný kříž II. stupně a 3. června 2008 ministryní obrany České republiky Záslužný kříž I. stupně. Dne 20. června 2007 byl vyznamenán Velkým křížem „Pro Piis Meritis“ Suverénního řádu Maltézských rytířů a 24. ledna letošního roku mu byly uděleny insignie hodnosti Baili téhož řádu. Z rukou velvyslance Francie v České republice převzal 19. září 2012 insignie rytíře Řádu čestné legie. Kardinál Duka je již držitelem čestného doktorátu univerzity ve švýcarském Fribourgu, který získal 15. listopadu 2010. Více na www.uhk.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)