Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Letošní ročník soutěže "Bible a my" je u konce, měl skoro 5000 účastníků

Domácí zpravodajství / MiH / Proglas / 7. února 2013 10:04

Strážnice (Hodonínsko) - Ústředním kolem včera na Velehradě vyvrcholil 20. ročník soutěže ve znalostech Písma svatého s názvem Bible a my. Do finále postoupilo přes 150 žáků základních a středních škol, podle pořadatelů se ve čtyřech věkových kategoriích celkem zapojilo téměř pět tisíc dětí a studentů z více než 200 škol v celé republice.

"Z hlediska počtu zapojených škol a soutěžících byl tento ročník zatím nejúspěšnější," komentoval tato čísla Petr Tomeček z pořádající ZŠ M. Kudeříkové ve Strážnici. Loni se zapojilo o asi 500 soutěžících a dvacet škol méně. "Je také pravda, že soutěž se nerozšiřuje rovnoměrně, jsou okresy nebo místa, kde počet žáků a škol zůstal zhruba stejný nebo se o něco snížil," uvedl Petr Tomeček s tím, že soutěžící pocházejí především z Moravy a zapojení českých regionů je spíše ojedinělé. "Úroveň přípravy žáků neustále stoupá a výsledky to dokládají," říká pořadatel soutěže, jejíž účastníci museli ve finálovém kole prokázat znalosti například knih Ester a Nehemjáš či biblických výpovědí o poslední večeři Páně nebo Kristově zmrtvýchvstání.

"Myslíme si, že pokud se žáci účastní soutěže opakovaně, získávají k Bibli vztah. Snažíme se o to, aby v soutěži nešlo jen o memorování nějakých zpaměti naučených znalostí," sdělil Petr Tomeček. V jednotlivých kategoriích zvítězili Vojtěch Palíšek z Církevní ZŠ Zlín, Ondřej Kříž ze ZŠ Blížkovice, Jan Petrů z Gymnázia Břeclav a Jan Kříž z Gymnázia Moravské Budějovice.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)