Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vokál na Světový den nemocných navštíví fakultní nemocnici

Domácí zpravodajství / juml / Biskupství královéhradecké / 8. února 2013 19:15

Hradec Králové - Biskup Jan Vokál navštíví hradeckou fakultní nemocnici. O Světovém dni nemocných v pondělí 11. února se setká s pacienty i lékaři, v Onkologickém pavilonu bude sloužit mši svatou.

Světový den nemocných připadá tradičně na 11. únor, svátek Panny Marie Lurdské.

Navštěva začne ve 14:00 na III. interní gerontometabolické klinice, kde se biskup Jan Vokál setká s pacienty i zdravotníky.

V 15.45 bude následovat mše svatá v posluchárně Onkologického pavilonu (budova č. 23, 2. podlaží).

Od 17.00 se biskup a generální vikář hradecké diecéze Josef Socha zúčastní diskuse se zaměstnanci nemocnice v čele s ředitelem Romanem Prymulou. Hostem bude Jaromír Matějek z Ústavu etiky 3. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, hlavním tématem debaty bude eticky sporná otázka rozhodování za pacienta v situaci, kdy za sebe nemůže rozhodovat sám.

Světový den nemocných se ve všech zemích slaví na popud papeže Jana Pavla II. od roku 1993. Připadá vždy na svátek Panny Marie Lurdské. Do Lurd, poutního mariánského místa ve Francii, jezdí lidé z celého světa za uzdravením těla i duše.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)