Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

ČT: Baptisté zvažují, že nepřijmou finanční náhradu od státu

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 10. února 2013 21:17
ČT: Baptisté zvažují, že nepřijmou finanční náhradu od státu

Ilustrační foto: Do makovice věže kostela vložili i dnešní bankovky. Poznámka pro zloděje: tisícovky to ale asi nebudou..
Autor: Wikipedia.org / Jakub Škoda / Creative Commons

Praha - Bratrská jednota baptistů, k níž se v Česku hlásí kolem 3000 lidí, zvažuje, že nepřijme od státu finanční náhradu v rámci církevních restitucí. Uvedla to dnes Česká televize a dodala, že jednota má podle zákona o vyrovnání s církvemi dostat 227 milionů korun.

Uvedená církev si podle ČT nedávno na sjezdu schválila, že peníze od státu požadovat nebude. "Ano, to jsme takto odhlasovali, nepřipojujeme se k tomu podpisu smlouvy," řekl televizi Milan Kern, předseda výkonného výboru Bratrské jednoty baptistů. Předseda ekumenické rady církví Joel Ruml v ČT uvedl, že když se o tom dozvěděl, "trošku ho to překvapilo".

Smlouvy o vypořádání mezi státem a dotčenou církví by měly být uzavřeny nejpozději do 30. září letošního roku. Pokud baptisté smlouvu nepodepíšou, peníze určené původně jim zůstanou státu, uvedla ČT. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)