Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Agentura ANSA váhala se zveřejněním zprávy o papežově rezignace

Ze světa / juml / ČTK / 11. února 2013 19:54

Řím - Rozšíření zprávy o papežově chystaném odchodu z funkce zpomalila skutečnost, že Benedikt XVI. své dnešní oznámení učinil latinsky. Italská tisková agentura ANSA váhala, zda má informaci zveřejnit, dokud nedostala potvrzení od mluvčího Vatikánu Federica Lombardiho.

"Naše vatikánská zpravodajka Giovanna Chirriová zrovna poslouchala projev papeže před konzistoří (papežovým poradním sborem). Pochopila, že řekl, že je unavený, že tlak je příliš velký a že hodlá skončit," řekl mluvčí ANSA Luigi Contu agentuře AFP.

Chirriová okamžitě volala mluvčímu Lombardimu, aby od něho získala potvrzení, ale nemohla se mu dovolat. Následně s šéfredaktorem agentury zvažovala, zda se mají při vydávání zprávy spolehnout pouze na její znalosti latiny. Do toho ale už volal Lombardi, který převratnou událost potvrdil. A tak se v 11:46 SEČ zpráva dostala do zpravodajského servisu ANSA, od které ji v následujících minutách převzaly další tiskové agentury.

Chirriové se dostalo po sociálních sítích z novinářského světa mnoho pochval. Novinářka na Twitteru podotkla, že papežově latině je velmi dobře rozumět.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)