Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Brazilská biskupská konference vyzdvihla pokoru a velikost Benedikta XVI.

Ze světa / MiH / ČTK / 12. února 2013 10:21

Rio de Janeiro - Brazilská biskupská konference (CNBB) včera vyzdvihla "pokoru a velikost" papeže Benedikta XVI., který oznámil svou rezignaci kvůli nedostatku síly. "Vítáme se synovskou láskou důvody uvedené Jeho Svátostí, což je znamení pokory a majestátnosti, která charakterizuje osm let jeho pontifikátu," uvedla CNBB v prohlášení zveřejněném na svých webových stránkách. Konference sdružuje na 300 brazilských biskupů.

CNBB poznamenala, že obdržela novinu "se stejným překvapením, jako zbytek světa", a ujistila, že Benedikt XVI. vejde do dějin jako "papež lásky". "CNBB děkuje Jeho Svátosti za lásku a úctu, kterou vždy projevoval k Brazílii," uvádí se dále podle agentury AFP v textu. Tuto zemi si papež vybral jako cíl návštěvy pro svou první mezikontinentální cestu v roce 2007 u příležitosti biskupské konference Latinské Ameriky.    

Rio de Janeiro zvolil také papež pro oslavy Světových dnů katolické mládeže, které se budou konat v červenci. Arcidiecéze v Riu už oznámila, že se událost bude konat podle plánu navzdory oznámení o odstoupení Benedikta XVI. Očekává se, že se akce zúčastní asi dva miliony mladých lidí. Brazílie, která se v těchto dnech ponořila do karnevalových oslav, je největší katolickou zemí na světě: 123 milionů z jejích 194 milionů obyvatel se hlásí k této víře. Méně než 20 procent z nich ale přiznává, že víru aktivně praktikuje.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)