Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čeští poutníci se pojedou rozloučit s papežem

Kultura / vlu / ČTK / 16. února 2013 10:05

Praha - Někteří čeští věřící se chystají do Vatikánu na rozloučení s papežem Benediktem XVI., které se bude konat 27. února. Poutě autobusy a letadlem organizuje poutní centrum královéhradeckého biskupství. Za končícím papežem se vydá přibližně 200 věřících z různých farností společně s kněžími i seminaristy. 

"Svoji přítomností chtějí věřící z ČR vyjádřit svou vděčnost odstupujícímu papeži za jeho pontifikát i zvlášť za vřelý vztah, který Svatý otec Benedikt XVI. choval k naší zemi a církvi v ČR," uvedl dnes na dotaz ČTK Jiří Prinz z tiskového oddělení České biskupské konference. Papež české katolické věřící potěšil v roce 2009, kdy přijel na návštěvu ČR.

Vatikán se před blížící se rezignací Benedikta XVI. intenzivně připravuje na obrovský příliv poutníků, kteří chtějí využít poslední necelé dva týdny, kdy mohou současnou hlavu katolické církve vidět. Například na nedělní modlitby, které papež osobně povede na Svatopetrském náměstí, se odhadem chystá 100.000 lidí.

Čeští zájemci o cestu koncem února se mohou obracet přímo na královéhradecké poutní centrum. Čeští poutníci budou přítomni poslednímu veřejnému vystoupení papeže při středeční generální audienci.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)