Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Via Facti sdružuje od ledna mládež Církve československé husitské

Domácí zpravodajství / MiH / Proglas / 19. února 2013 8:12

Praha - Organizovat mladé v Církví československé husitské na celorepublikové úrovni bude nové sdružení Via Facti, které začalo fungovat v lednu. První akce pro mladé už má naplánované na každý měsíc až do léta.

Názvem Via Facti se členové zmíněného sdružení chtějí přihlásit k počátkům církve, u jejíhož založení v roce 1920 stál Karel Farský. „Via Facti znamená cesta činu. Těsně před začátkem naší církve to byla snaha zrealizovat požadavky reformních kněží. My jsme se tak chtěli přihlásit k naší církvi, aby všichni věděli, že patříme k Církvi československé husitské,“ vysvětlila jedna ze zakladatelek Kateřina Merglová. Ve spolupráci s naukovým výborem nové sdružení připravuje například Setkání „Napůl“, které se uskuteční v březnu nebo různé sportovní a modlitební aktivity. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)