Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zuzana Roithová věnuje zbytek peněz z předvolební kampaně na charitu

Domácí zpravodajství / kir / KDU-ČSL, Paves / 21. února 2013 23:40
Zuzana Roithová věnuje zbytek peněz z předvolební kampaně na charitu

Praha -  Poslankyně Evropského parlamentu a kandidátka KDU-ČSL na úřad prezidenta ČR  Zuzana Roithová splní zákon o přímé volbě prezidenta a  rozdělí 40.000,- Kč, které zbyly z její předvolební kampaně, mezi dva příjemce – Klub přátel červenobílé hole, který se věnuje péči o hluchoslepé, a rodinu, která se stará vedle svých potomků o dalších pět dětí, které se ocitly bez domova. 

„O tom, že věnuji zbytek peněz z předvolební kampaně na charitu, jsem se rozhodla ještě před přijetím prováděcího zákona o první přímé volbě prezidenta,“ říká Zuzana Roithová, „stejně, jako že budu přijímat dary jen od konkrétních osob.“

Zuzana Roithová odmítla svou kampaň financovat ze stranických prostředků, nebo ze sponzorských darů velkých firem. 241 dárců, včetně její rodiny, poslalo na volební účet téměř 715 tisíc Kč. Po odečtení výdajů na kampaň a poplatků bance zbylo na účtu ca. 40 tisíc korun. 

Spolupráce je dlouhodobá

„S hluchoslepými, kteří mají velmi omezené možnosti vůbec komunikovat s okolním světem, jsem začala spolupracovat už před čtrnácti lety. O příběhu rodiny Zajícových, která bez váhání přijala pod svou střechu pět dětí, jsem se dozvěděla před pár týdny z pořadu Reportéři České televize,“ vysvětluje lékařka a politička své rozhodnutí. „Vím, že nejde o spásné dary, ale chtěla jsem jak upozornit na existenci organizací věnujících se hluchoslepým lidem, tak podpořit konkrétní rodinu, která je příkladem lidské obětavosti a solidarity.“

Klub přátel červenobílé hole věnuje 20 tisíc korun na květnový rekondiční pobyt pacientů postižených kombinovanou vadou zraku a sluchu, rodina Zajícových je využije na nákup školních potřeb. 

„Tak jako jsem přispěvatelům děkovala za podporu a možnost vést transparentní kampaň, děkuji jim nyní za možnost upozornit touto formou na ty, kteří se ani v době hospodářské krize a stále panující „blbé nálady“ neuzavřeli sami do sebe a myslí nezištně na druhé,“ dodává Zuzana Roithová.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)