Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikán požehnal webové stránce, kde lze "adoptovat" kardinála

Ze světa / vlu / ČTK / 8. března 2013 15:27

Vatikán - Vatikán dal dnes požehnání akci německého sdružení mladých katolíků nabízející na internetu možnost "adoptovat" jednoho ze 115 kardinálů, kteří budou během nadcházejícího konkláve volit nového papeže. Internetová stránka po registraci vybere zájemci jméno jednoho z volitelů, za kterého se pak může dotyčný během konkláve modlit. Dobrovolníků, kteří chtějí kardinály doprovodit modlitbou, už se zapsalo přes 350.000.

Nápad skupiny věřících s názvem Jugend 2000 Deutschland se objevil nejprve na sociální síti Facebook a internetová stránka s názvem Adopt a Cardinal (Adoptuj kardinála) začala fungovat koncem února. Lidem nabízí možnost "přispět silou modliteb k tomu, aby svatý duch vedl, ochránil a osvítil naše kardinály ve chvíli, kdy budou určovat dalšího papeže".

Kardinálové potřebují, abychom se za ně modlili," řekla agentuře AFP jedna ze zakladatelek webu Ulli Hecklová. Podle ní může náhodný výběr jednoho jména věřícím pomoci zacílit modlitby na konkrétního člověka. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)