Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež si přeje chudou církev a církev pro chudé

Ze světa / juml / ČTK / 16. března 2013 11:49
Papež si přeje chudou církev a církev pro chudé

František jede do práce...jako obvykle.
Autor: jezuici.pl

Vatikán - Nový papež František chce chudou církev a církev pro chudé. Hlava katolické církve to uvedla při dnešním setkání s novináři ve Vatikánu. Nový papež současně potvrdil, že si jméno zvolil na počest Františka z Assisi, který se vzdal pozemských statků.

Hned po zvolení mu jeden z jeho přátel mezi preláty řekl: "Nezapomeň na chudé." Nový papež v této souvislosti okamžitě pomyslel na Františka z Assisi, který vstoupil do jeho srdce i jako "člověk míru".

"František z Assisi byl člověkem chudoby, člověkem míru, člověkem, který miluje a ochraňuje stvoření. V tuto chvíli nemáme nejlepší vztahy s těmito pojmy," poznamenal papež. "Přál bych si, aby i celá církev byla církví chudých, církví pro chudé," zdůraznil.

František také prozradil, že po jeho zvolení zazněly i návrhy, aby si zvolil jméno Hadrián či Klement.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)