Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nový papež spustil lavinu šesti milionů tweetů

Ze světa / juml / ČTK / 22. března 2013 17:08
Nový papež spustil lavinu šesti milionů tweetů

ilustrační foto: logo Twitteru
Autor: Twitter.com

Řím - Za týden po zvolení Argentince Jorgeho Bergoglia papežem se na sociální síti Twitter objevilo skoro šest milionů tweetů s papežskou tématikou. Oznámila to společnost Almaviva, která výskyt církevních témat na síti Twitter monitorovala. Podle ní byly komentáře k novému papeži většinou pozitivní nebo neutrální.

V den papežova zvolení 13. března se na Twitteru objevilo 79 procent pozitivních či neutrálních komentářů. Negativních či sarkastických reakcí pak bylo zbylých 21 procent.

Během týdne, ve kterém se objevila i některá sporná témata z papežovy minulosti, dokonce pozitivních a neutrálních tweetů přibylo. Bylo jich asi 90 procent.

Almaviva také vypozorovala, že v jednotlivých jazycích se hlavní témata komentářů lišila. Vybrala jazyky největších křesťanských komunit a zjistila, že třeba v angličtině se diskutovalo hlavně o papežově přístupu k sociálním tématům, o jeho vztahu k chudým a jeho prvním tweetu. V italštině se k sociálním tématům navíc přidala papežova první modlitba Anděl Páně na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu.

V portugalštině, kterou se mluví nejen v Portugalsku, ale i v Brazílii, se nejvíc tweetovalo o Františkově vztahu k argentinské juntě.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)