Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František na Zelený čtvrtek umyje nohy tuctu mladých delikventů

Ze světa / juml / ČTK / 28. března 2013 9:25
Papež František na Zelený čtvrtek umyje nohy tuctu mladých delikventů

Vlajka Argentiny
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Vatikán - Papež František se dnes chystá netradičně pojmout tradiční velikonoční rituál. Na Zelený čtvrtek navštíví římské nápravné zařízení pro mladé lidi a tuctu vybraných delikventů umyje nohy. Akt bude součástí mše, kterou tu nový papež odslouží.

Katolická tradice mytí nohou odkazuje na Ježíšovo gesto pokory vůči apoštolům krátce před ukřižováním. Biskupové však při něm většinou namáčejí ve vodě nohy nižším duchovním.

František k lidem na okraji společnosti a k chudým tíhnul již jako argentinský kardinál Jorge Bergoglio, v minulosti na Zelený čtvrtek sloužil mše ve věznici či domově důchodců. Tucet mladých lidí, před nimiž se dnes skloní, budou tvořit zástupci různých národností i vyznání. Mše, která v nápravném centru Casal del Marmo na okraji Říma začne v 17:30 SEČ, se zúčastní zhruba 50 mladých věřících.

Předtím odslouží papež s kardinály a dalšími duchovními od 9:30 mši v bazilice svatého Petra ve Vatikánu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 80)