Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V květnu vyjde kniha rozhovorů s papežem

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 3. dubna 2013 7:50
V květnu vyjde kniha rozhovorů s papežem

Vlajka Argentiny
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Řím - O podrobnostech ze života papeže Františka a o jeho názorech například na manželství osob stejného pohlaví pojednává nově vycházející kniha nazvaná Na nebi a na Zemi: papež František o víře, rodině a církvi v 21. století. Informovala o tom italská tisková agentura ANSA, podle které publikace vyjde v angličtině 7. května.

Kniha je založena na rozhovorech Jorgeho Maria Bergoglia, což je občanské jméno nynějšího papeže, s rabínem Abrahamem Skorkou, rektorem latinskoamerického rabínského semináře v Buenos Aires. Dotýká se témat jako je ateismus, holokaust, potraty, homosexualita, eutanázie, manželství osob stejného pohlaví či celibát.

"Když jsem byl seminaristou, byl jsem oslněn dívkou, kterou jsem potkal na svatbě jednoho z mých strýců. Byl jsem velmi uchvácen její krásou, jejím duchem... Nu, byl jsem nějakou dobu ve zmatku, šla mi z ní hlava kolem," přiznává například bývalý arcibiskup Buenos Aires Bergoglio.

František, který byl zvolen 13. března po abdikaci Benedikta XVI., mimo jiné vysvětluje, jak pohlíží na kněžský celibát: "Jsem pro dodržování celibátu se všemi jeho klady a nevýhodami, protože po deset století historie v tom bylo více pozitivních než negativních zkušeností."

Ohledně sňatků homosexuálů kniha cituje Bergogliova slova: "Homosexualita existovala vždy, ale nikdy se v dějinách nikdo nepokoušel zajistit (homosexuálním párům) rodinný status." Dogmatický konzervatismus nového nejvyššího pontifika je také zřejmý v pohledu na ženy jako potenciální kněží: "Žena má jinou roli, která se odráží v postavě Marie."

V souladu s Františkovou image muže z lidu se kniha hodně zaměřuje na pomoc chudým a na navazování kontaktů s těmi, kteří jsou v nouzi, poznamenala ANSA.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)