Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Chebu otevřela charita nový azylový dům Betlém

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 10. dubna 2013 16:49

Cheb - Dům sociálních služeb Betlém začal dnes naplno sloužit v Chebu. Za bezmála 20 milionů korun jej přestavbou zchátralé vily na levém břehu Ohře vybudovala Diecézní charita Plzeň. Do opraveného objektu se charita přestěhuje ze svého současného působiště v kasárnách na Zlatém vrchu, v nových prostorách bude moci rozšířit své služby, řekl ČTK ředitel plzeňské diecézní charity Jiří Lodr.

Charita na přestavbu získala dotaci z fondů Evropské unie. "Stavební práce byly zahájeny v říjnu 2011 a kolaudace byla v prosinci loňského roku. Vila mnoho let chátrala bez využití. My jsme ji převzali jako dar od města s tím, že jí přestavíme na dům pro sociální služby," uvedl Lodr.

Hlavní částí objektu je azylový dům Betlém pro muže i ženy s kapacitou 23 míst. Ubytování na rok nabízí ve dvou až čtyřlůžkových pokojích, a podle pracovníků charity je jeho kapacita po většinu roku využita nejméně ze tří čtvrtin.

Na azylový dům ale navazují i další sociální služby, v objektu bude mít zázemí středisko sociální rehabilitace, které pomáhá s resocializací lidí přímo v terénu, v domě je i krizové zařízení, dluhová poradna, psycholog či pracovně poradenské centrum. Na přípravách projektu, díky kterému byl dům zřízen a ze kterého je financován, se během své tříleté spolupráce s městem významně podílela i Agentura pro sociální začleňování.

Právě středisko sociální rehabilitace je podle Lodra v Chebu výjimečně úspěšné, zejména díky spolupráci s městem, které lidem usilujícím získat zpět pracovní návyky nabízí možnost pracovat. Pracovníci z Betléma se pro město starají o úklid a údržbu areálu hradu i sousední Krajinky až po sídliště Skalka. Komplexní sociální služby ale umožňují lidem, kteří se dostali do nouzové životní situace, znovu začít pracovat a postupně si sehnat zaměstnání nebo bydlení.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)