Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Emeritní papež Benedikt prý tělesně zchátral, ale duševně je fit

Ze světa / juml / ČTK / 9. května 2013 6:58
Emeritní papež Benedikt prý tělesně zchátral, ale duševně je fit

Papež Benedikt XVI.
Autor: http://agenciabrasil.ebc.com.br / Wikipedia Commons

Vatikán/Berlín - Kolega bývalého papeže Benedikta XVI. se zhrozil nad tím, jak se zhoršil zdravotní stav bývalé hlavy katolické církve. Uvedla to dnes italská agentura ANSA s odvoláním na vyjádření kolínského arcibiskupa, kardinála Joachima Meisnera.

Při nedávné schůzce mezi oběma preláty byl Meisner šokován, že Benedikt se tolik zmenšil, jen na půlku dřívější velikosti své postavy. Současně ujistil, že bývalý pontifik je z hlediska duševního zdraví "velice fit, stejně jako dříve".

Kardinál připustil, že se stavěl proti Benediktově záměru odstoupit kvůli úbytku tělesných i duševních sil, protože takový krok se v moderních dobách ještě nestal; naposledy abdikoval papež Řehoř XII. v roce 1415. Ale při pohledu na šestaosmdesátiletého Benedikta "mé výhrady zmizely".

Odstoupivší papež se do Vatikánu vrátil minulý týden poté, co strávil dva měsíce v letní rezidenci Castel Gandolfo, tedy po dobu, než byl pro Benedikta připraven nový domov klášteře Mater Ecclesiae ve vatikánských zahradách. Přivítal jej jeho nástupce František. Je to vůbec poprvé, co dva žijící papeži - jeden na odpočinku a druhý ve funkci - sídlí za vatikánskými zdmi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)