Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Televize Noe uvede unikátní časosběrný dokumentu o dospívání mladých Švýcarů

Kultura / kir / TV NOE / 9. května 2013 16:07
Televize Noe uvede unikátní časosběrný dokumentu o dospívání mladých Švýcarů

Logo TV NOE
Autor: Tvnoe.cz

Praha - Televize Noe uvede čtyřdílný časosběrný dokumentu Román o dospívání, který zachycuje 7 let života sedmi dětí a jejich cesty k dospělosti.

Čtyři dvanáctileté dívky a tři stejně staří chlapci byli osloveni filmovými tvůrci, zda by se nechtěli zúčastnit výjimečného projektu. Filmaři v čele s režisérkou a psycholožkou Beatrice Bakhtiovou budou sledovat jejich život po sedm let až na práh dospělosti, tedy do jejich osmnáctých narozenin. Aurélie, Thys, Jordann, Mélanie, Rachel, Virginie a Xavier, všichni z malého švýcarského města Yverdon, souhlasili.

Zatímco do projektu vstupovali jako děti, na jeho konci z nich byli mladí a téměř samostatní lidé. Natáčení probíhalo celých sedm let (2002-2008). Výsledkem práce Beatrice Bakhtiové je výjimečná dokumentární série, která prostřednictvím výpovědí sedmi dospívajících mladých lidí i jejich rodičů a přátel velice plasticky ukazuje, jaké to je prožívat pubertu na začátku 21. století.

Román o dospívání ukazuje současnou rodinu v mnoha jejích podobách: Thys žije pouze s maminkou, rusovlasá Virginie má dva tatínky – jednoho biologického a jednoho nevlastního, Auréli vyrůstá v rodině protestantského pastora...I přes různé zázemí však mají všichni mnoho společného: lásku k rodičům i touhu poznávat svět kolem sebe. Každý jinak a každý po svém.

Román o dospívání uvádí televize Noe od 11. května každou sobotu až do 1. června.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
55%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 91)