Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František se setkal se svým koptským kolegou

Ze světa / juml / ČTK / 10. května 2013 15:55
Papež František se setkal se svým koptským kolegou

Tevadros II., koptský papež
Autor: popetewadros.org

Vatikán - Ve Vatikánu se dnes poprvé po 40 letech sešly hlavy dvou křesťanských církví: katolický papež František a patriarcha egyptských Koptů Tavadros II. Společnou modlitbou si připomněli výročí podpisu deklarace o sbližování těchto církví, kterou v roce 1973 podepsali jejich předchůdci - papež Pavel VI. a patriarcha Šenuda III. Informoval o tom Vatikán.

Tavadros je nyní na své první zahraniční cestě od loňského zvolení, jeho návštěva je dalším důkazem důrazu, který klade papež František na ekumenismus. Už na jeho březnovou inaugurační mši přijal pozvání jeden z nejvyšších představitelů východní ortodoxní církve, konstantinopolský ekumenický patriarcha Bartoloměj. Patriarcha se instalace nového papeže zúčastnil vůbec poprvé v dějinách.

Koptové patří k pravoslavným křesťanským církvím, kvůli věroučné roztržce s Konstantinopolí se osamostatnili v 5. století. V Egyptě se k jejich víře hlásí asi šest až deset procent z 82 milionů obyvatel.

Díky přítomnosti Tavardose jsou nyní ve Vatikánu celkem tři papežové: kromě egyptského patriarchy rovněž papež František a jeho předchůdce, emeritní papež Benedikt.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)