Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolická církev v Rakousku dostala pokutu za SMS upomínky

Ze světa / MiH / ČTK / 25. září 2013 13:05
Katolická církev v Rakousku dostala pokutu za SMS upomínky

Ilustrační foto: Do makovice věže kostela vložili i dnešní bankovky. Poznámka pro zloděje: tisícovky to ale asi nebudou..
Autor: Wikipedia.org / Jakub Škoda / Creative Commons

Vídeň - Jedna z diecézí katolické církve na jihu Rakouska dostala pokutu za rozesílání upomínek prostřednictvím SMS. Diecéze ve Štýrském Hradci tak upozorňovala na neuhrazení takzvané církevní daně.

Soud dospěl k závěru, že církev porušila rakouský zákon o telekomunikacích, když věřícím hromadně rozeslala krátké textové zprávy s upozorněním na nezaplacení poplatku. Podle zákona je totiž elektronické rozesílání sdělení bez předchozího souhlasu příjemců nepřípustné, pokud je adresováno více než 50 lidem.

V Rakousku, podobně jako v Německu, vzniká zaplacením církevní daně "členství" v dané církvi. Pokud se člověk necítí být příslušníkem žádné církve, daň neplatí, ale v takovém případě nemá právo na církevní služby.

Mluvčí štýrskohradecké diecéze Hertha Ferková deníku Der Standard řekla, že diecéze pokutu, která prý činí zhruba 10.000 eur (necelých 260 tisíc korun), zaplatí. Diecézi žalovali někteří z asi 17.000 adresátů, kteří příslušnou SMS loni dostali.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)