Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novinky.cz: ČSSD a KSČM se sešli na tajné schůzce, jednali jak po volbách omezit majetkové vyrovnání

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 23. října 2013 8:56
Novinky.cz: ČSSD a KSČM se sešli na tajné schůzce, jednali jak po volbách omezit majetkové vyrovnání

Předseda KSČM Vojtěch Filip
Autor: Wikipedia.org / Petr Novák / Creative Commons

Praha - Zpravodajský server Novinky.cz dnes ráno informoval o tajné noční schůzce mezi vrcholnými představiteli ČSSD a KSČM v luxusní restauraci Avantgarde v Praze 6. Účastníci tvrdí, že předmětem jednání bylo rychlé povolební vyhlášení jednoroční moratoria na vydávání církevního majetku. Server ale spekuluje, že tématem mohla být i širší povolební spolupráce obou stran.

Na schůzku dorazili předseda ČSSD Bohuslav Sobotka a jeho první místopředseda Michal Hašek se šéfem KSČM Vojtěchem Filipem a místopředsedkyní komunistů Miloslavou Vostrou.

„ČSSD v úterý na tiskové konferenci navrhla, aby bylo vyhlášeno jednoroční moratorium na vydávání církevního majetku. Se zástupci KSČM jsme se bavili o tom, jaký by byl jejich postup v případné nové Poslanecké sněmovně, kde by se taková věc měla schvalovat. Jejich stanovisko je kladné,“ řekl Sobotka, když ze schůzky odcházel.

„Také jsme se dohodli na tom, že jakmile budou známy povolební výsledky, tak se sejdeme a budeme konzultovat povolební situaci,“ dodal Sobotka." 

Podobně o tématu schůzky informoval i předseda komunistů Vojtěch Filip. Předsedové obou stran doplnili, že jestli společně budou jednat o nějaké širší spolupráci i po volbách, zaleží především na rozhodnutí voličů a povolební situaci. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)