Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Litoměřicích slavnostně otevřeli novou budovu tamější Diecézní charity

Domácí zpravodajství / MiH / Dltm.cz / 31. října 2013 16:18
V Litoměřicích slavnostně otevřeli novou budovu tamější Diecézní charity

Ilustrační foto zemětřesením postižené oblasti v Indonésii
Autor: cirkev.cz

Litoměřice - V kostele Všech svatých na Mírovém náměstí v Litoměřicích se v pátek sešlo více než 60 příznivců a přátel Diecézní charity Litoměřice, aby společně poděkovali za úspěšné dokončení opravy nového charitního sídla. Bohoslužbu celebroval Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický.

Diecézní charita Litoměřice změnila adresu v červenci tohoto roku, stavební úpravy však probíhaly ještě následující měsíce. Nyní, až na drobné práce, je rekonstrukce budovy dokončena. Po úvodní liturgii se hosté přesunuli do současného sídla Charity v ulici Kosmonautů 2022. Zde ředitelka Diecézní charity poděkovala všem, kteří se na opravě a stěhování podíleli: „Velký dík patří také německým charitám a nadaci Renovabis, které na opravu přispěly významnou částkou. Nová budova byla vzhledem k nedostačujícím prostorám pro činnost Charity nutností," uvedla ředitelka DCH Litoměřice Růžena Kavková „Věřím, že se nám zde v blízké době podaří otevřít také mateřskou školu," dodala.

Činnost Charity vyzdvihl také litoměřický biskup: „Charita koná záslužnou práci a k tomu potřebuje patřičné zázemí. Je krásné, že na prvním místě byla služba lidem a až poté následovalo zajištění samotného zázemí Charity." K otevření nové budovy se vyjádřili rovněž zástupci města Litoměřice - Ladislav Chlupáč, starosta města, a Jan Szántó, litoměřický místostarosta. Upozornili na dobrou spolupráci Charity s městem, což ve svém projevu potvrdila rovněž ředitelka Charity. Na slavnosti nechyběli ani hosté z Německa, ředitelé a prezidenti oblastních a farních charit litoměřické diecéze, ale také diecézních a arcidiecézních charit z celé České republiky.

Litoměřický biskup novým prostorám Charity požehnal a všichni zúčastnění si je poté mohli prohlédnout. Zavítali rovněž do sousedství Charity, kde město Litoměřice vybudovalo malometrážní byty pro seniory, které byly veřejnosti poprvé představeny zároveň s novými prostorami Charity.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)