Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Ravasi představením své nové knihy symbolicky v Praze zahájí Nádvoří národů

Domácí zpravodajství / MiH / Apha.cz / 13. listopadu 2013 16:52
Kardinál Ravasi představením své nové knihy symbolicky v Praze zahájí Nádvoří národů

Kardinál Gianfranco Ravasi
Autor: Christnet.cz. / Petr Živný

Praha - Ve dnech 14. - 16. listopadu navštíví Českou republiku kardinál Gianfranco Ravasi. Předseda Papežské rady pro kultury přijíždí do Prahy na pozvání kardinála Dominika Duky a ministerstva kultury, aby představil knihu „Neznámý Bůh“. Symbolicky tak zahájí dialog mezi světem víry a nevíry, inspirovaný sv. Pavlem, označovaný jako Nádvoří národů. Myšlenku podobného dialogu inicioval papež Benedikt XVI. pod dojmem návštěvy ČR v roce 2009.

Program kardinála Ravasiho obsahuje setkání s ministrem zahraničí a kultury, dále pak představení knihy ve čtvrtek v 17.00 v prostorách pražského arcibiskupství a páteční dopolední přednášky v Karolinu Univerzity Karlovy na téma „Dialog o duši Evropy“. Partnery pro diskuzi mu budou prof. Tomáš Halík a prof. Jiří Pešek. Obě akce jsou otevřené pro veřejnost, počet míst v přednáškových sálech je však limitovaný.

Kardinál Ravasi je odborníkem v oblasti biblistiky, působí v komisi pro archeologii a koordinujete papežské akademie. Mezi jeho další aktivity patří právě i příprava Nádvoří národů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)