Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vánoční strom pro papeže pochází z Bavorska, poblíž hranic s ČR

Ze světa / MiH / ČTK / 18. listopadu 2013 17:42
Vánoční strom pro papeže pochází z Bavorska, poblíž hranic s ČR

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Osvaldo Gago / Creative Commons

Řím - Vánoční strom pro papeže Františka, který bude o svátcích zdobit Svatopetrské náměstí, vyrostl v bavorském městečku Waldmünchen, jen několik kilometrů od českých hranic. Informovala o tom dnes katolická zpravodajská agentura Kathpress. Další podrobnosti o symbolu Vánoc, který budou letos ve Vatikánu obdivovat desetitisíce poutníků, jsou ale tajné. Strom se slavnostně rozsvítí během generální audience 13. prosince. 

Od roku 1982 dodržuje Vatikán tradici, že každý rok dodá vánoční strom ke chrámu svatého Petra jiná země. Tentokrát však výjimečně už podruhé padla volba na Waldmünchen, odkud se jehličnan do církevního státu vezl už v roce 1984. Waldmünchen leží hned za českými hranicemi, asi 20 kilometrů od Domažlic. 

Tým organizátorů z Německa nyní čeká perná práce. S pomocí teleskopického jeřábu a armádního vrtulníku přepraví strom na místo, kde se naloží na nákladní přívěs. Začátkem prosince pak zamíří přes Řezno a Mnichov na šestidenní cestu do Říma. Na Svatopetrském náměstí se bude strom instalovat 6. prosince, o týden později se rozsvítí. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)