Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha bude mít nové osvětlení

Kultura / vlu / ČTK / 30. listopadu 2013 22:14
Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha bude mít nové osvětlení

Katedrála sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze
Autor: Wikipedia.org

Praha - Katedrála sv. Víta bude mít na Vánoce nové osvětlení, nyní se modernizovaný systém interiéru tvoří. Projekt zapadá do celkové obnovy katedrály s cílem přiblížit ji i lidem, kteří nemusí být nutně věřící. ČTK o tom informovalo pražské arcibiskupství.

V minulosti již byly doplněny chybějící zvony. Nedávno se v katedrále objevila nová plastika Jana Koblasy a do budoucna se počítá s novými varhanami, temperováním lavic pro účastníky koncertů i bohoslužeb a dalšími projekty.

Nová světla v chrámu umožní obměnu osvětlení při různorodých akcích. Systém bude řízen počítačem, který umožní nastavit jak intenzitu osvětlení, tak i výběr toho, co bude zrovna nasvícené.

"Svatovítská katedrála je symbolem státním, národním i duchovním. Při každé události bude možné opticky zvýraznit jiný prvek této monumentální stavby," uvedl pražský arcibiskup Dominik Duka.

Vnitřní osvětlení katedrály platí polostátní energetická firma ČEZ. Osvětlovací systém bude využívat úsporných zdrojů LED s nízkou spotřebou energie.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)