Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Dominik Duka spouští svůj videokanál na Youtube

Domácí zpravodajství / MiH / Apha.cz / 2. prosince 2013 11:09
Dominik Duka spouští svůj videokanál na Youtube

Kardinál Dominik Duka
Autor: archiv redakce / Vít Luštinec / Christnet

Praha - Kardinál Dominik Duka rozšiřuje své působení na sociálních sítích. Poté, co se setkal s  úspěchem jeho facebookový profil (Facebook.com), blog na Aktuálně.cz (Blog.aktualne.centrum.cz) a osobní webové stránky (Dominikduka.cz), spouští pražský arcibiskup i videokanál (Youtube.com) na populární platformě Youtube.

V prosinci na svém novém účtu Arcibiskup pražský nabídne hned čtyři adventní zamyšlení kardinála Dominika Duky, zaměřená na většinovou společnost a jejich vnímání vánočních svátků. „Advent je přípravou na nejkrásnější svátky v roce. Jeho krásné písně nám říkají, že jsme zemí, která je křižovatkou toho kontinentu, kde se zrodila naše uspěchaná západní civilizace“, připomíná kardinál Duka na videu, vytvořeném ve spolupráci s TV Noe, tradici českých rorátů.

Pracovníci pražského arcibiskupství se ve svém záměru inspirovali obdobným videokanálem Svatého stolce The Vatican (Youtube.com). Vatikánský Youtube informuje veřejnost o záležitostech Svatého otce, zároveň ale také usiluje o povzdělání diváka. Podobný úmysl mají s novým videokanálem i na pražském arcibiskupství. „Internet představuje místo, na kterém spolu lidé v dnešní době komunikují. Chceme být u toho a proto bychom chtěli nabídnout alespoň jedno původní video měsíčně, které by se nemuselo nutně zabývat jenom osobou pražského arcibiskupa, ale dalo by i jiným osobnostem pražské arcidiecéze, nebo zajímavým událostem“, přibližuje kardinál Duka záměr nového média.

Aktivní zapojení křesťanů do tématických projektů na sociálních církvích představuje jednu z největších výzev komunikační strategie církví s veřejností. „Naše církev doposud dostatečně nevyužívá potenciál, který ji moderní komunikační prostředky nabízejí. Chtěli bychom povzbudit další diecéze, ale i ostatní kněze, aby se působení ve virtuálním prostoru neobávali“, nastiňuje budoucí vývoj ředitel Odboru vnějších vztahů Arcibiskupství pražského P. Norbert Milan Badal. Ve zjevné narážce upozorňuje i na nepříjemné průvodní jevy, spojené se sociálními sítěmi, jako jsou vulgární jedinci, nebo tzv. trollování, kdy diskutující donekonečna opakují své pocity, aniž by naslouchali argumentům. „Ale i s některými z nich se nakonec dá pomocí slušné žádosti domluvit“, uzavírá otec Badal svou úvahu nad sociálními sítěmi. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)