Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se rozhodl vytvořit komisi k ochraně dětí před zneužíváním duchovními

Ze světa / MiH / ČTK / 5. prosince 2013 15:39
Papež se rozhodl vytvořit komisi k ochraně dětí před zneužíváním duchovními

Papež František
Autor: Flickr.com / Mazur / Creative Commons

Vatikán - Papež František se rozhodl vytvořit expertní komisi, která mu bude radit v otázkách ochrany dětí před sexuálním zneužíváním duchovními a pomoci obětem takového jednání. Oznámil to dnes bostonský kardinál Sean O'Malley na závěr jednání papežova osmičlenného poradního sboru kardinálů, který připravuje zásadní reformu úředního aparátu katolické církve. 

"Komise má ve spolupráci s biskupy a biskupskými konferencemi připravit návrhy pro nové iniciativy" v této oblasti, sdělil kardinál na tiskové konferenci. Upřesnil, že tyto iniciativy mají zahrnovat ochranu dětí a také výchovné programy pro duchovní, seminaristy a učitele náboženství. 

Podle O'Malleyho vytvoření komise navrhl ve středu papežovi poradní sbor kardinálů a František s tím dnes souhlasil, čímž pokračuje na cestě vytyčené jeho předchůdcem Benediktem XVI. Členové komise budou oznámeni později. 

Papežův poradní sbor kardinálů se poprvé sešel začátkem října, aby projednal opatření k reformě papežské kurie. Podle mluvčího Vatikánu Federica Lombardiho, kterého citovala agentura APA, se sbor má opět sejít ve dnech 17. až 19. února před kardinálskou konzistoří svolanou na 21 až 23. února. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)