Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Armáda spásy začne působit v Ústeckém kraji

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 16. prosince 2013 18:44
Armáda spásy začne působit v Ústeckém kraji

Logo Armády spásy
Autor: armadaspasy.cz

Jirkov (Chomutovsko) - V Jirkově bude od ledna působit v oblasti sociálních služeb Armáda spásy. Jde o její první působiště v Ústeckém kraji a desáté v republice. Informovala o tom dnes mluvčí jirkovské radnice Eva Dušková. Armáda spásy v Jirkově přebírá sociální služby po místním občanském sdružení Cesta naděje.

"Od ledna bude mít na starosti azylový dům pro matky s dětmi ve Studentské ulici. Ve Školní ulici pak bude provozovat nízkoprahové zařízení pro děti a mládež, kde budou také probíhat sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi," uvedla Dušková. Armáda spásy tak bude v Jirkově poskytovat tři sociální služby, určené pro sociálně vyloučené nebo sociálním vyloučením ohrožené, dodala.

"Věříme, že do Jirkova přinese zkušenosti ze zahraničí a příklady dobré praxe z ostatních měst, kde již působí," uvedla místostarostka Dana Jurštaková.

Armáda spásy byla založena roku 1865 ve Velké Británii. Nyní působí ve 126 zemích světa, lidem v nouzi nabízí duchovní i sociální pomoc. V Československu začala působit roku 1919, v roce 1950 komunistický režim její činnost násilně ukončil. Svou práci obnovila v roce 1990, kdy se Armáda spásy v Česku zaregistrovala jako občanské sdružení. Letos v září byla oficiálně zařazena mezi církve. Působí v Praze, Brně, Ostravě, Havířově, Karlových Varech, Krnově, Opavě, Přerově, Šumperku a Jirkově.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)