Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František oslavil své 77. narozeniny také snídaní s bezdomovci

Ze světa / MiH / ČTK / 17. prosince 2013 14:45
Papež František oslavil své 77. narozeniny také snídaní s bezdomovci

Papež František
Autor: Flickr.com / Christus Vincit / Creative Commons

Vatikán - Snídaní se čtyřmi bezdomovci, kteří jsou často k vidění poblíž Vatikánu, oslavil dnes papež František své 77. narozeniny. Jsou to Františkovy první narozeniny, které má v čele římskokatolické církve. O setkání informovala agentura ANSA. 

Kromě bezdomovců, z nichž jeden dorazil i se svým psem, přizval František k snídani také služebnictvo ve své domácnosti. Podle agentury AP s nimi rozmlouval jednotlivě v takřka rodinném ovzduší. 

Během dopoledne stihl František už sfouknout svíčky na svém narozeninovém dortu, kterým ho obdarovaly děti z Vatikánu. Ještě ho čeká přijetí dárku v podobě kopie mistrovské trofeje jeho oblíbeného fotbalového týmu z Argentiny. 

V Domě svaté Marty, ve kterém papež bydlí, předtím František sloužil liturgii. Během své promluvy připomněl věřícím, že "Bůh je vždy s nimi". "Bůh nás nikdy nenechá samotné, ale vždy jde s námi," řekl papež podle vatikánského rozhlasu. 

Dům svaté Marty, postavený v roce 1996 na přání někdejšího papeže Jana Pavla II., si František zvolil za svou rezidenci. Tento vatikánský hotel jinak slouží zejména pro různé církevní hodnostáře, například kardinály během konkláve. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)