Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Před mešitu v Brně někdo vysypal kosti, na kliku pověsil vepřové

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 20. prosince 2013 8:16

Brno - Hromádku vepřových kostí někdo hodil v noci na dnešek před vstupní dveře brněnské mešity. Jejich kliku pomazal následně sádlem a pověsil na ni i kus vepřového masa. ČTK to dnes řekl Muníb Hasan s tím, že muslimové podali na neznámého pachatele trestní oznámení. Konzumaci vepřového masa islám přísně zakazuje; muslimové jej považují za nečisté.

"Kosti a maso jsme našli ráno po příchodu do mešity. Máme na ni bezpečnostní kameru, která zčásti pachatele zaznamenala. Tuto nahrávku jsme již předali policii," uvedl Hasan. Podle něj jde o jasný příklad nenávisti extremistů vůči vyznavačům islámu.

Muslimové ponechali celé dopoledne vstup znečistěný kostmi a masem. Na dveře vyvěsili nápisy "Použijte boční vchod" a "Toto je ukázka tolerance". Po poledni dveře a jejich okolí vyčistili.

Policie bude nyní k věci zjišťovat bližší podrobnosti. ČTK to řekl její mluvčí Bohumil Malášek. Zda lze záležitost označit za výtržnictví nebo šíření xenofobie, to zatím podle něj nelze říci.

Mešita sídlí ve Vídeňské ulici. Byla otevřena jako první modlitebna svého druhu v ČR před více než deseti lety. V minulosti se stala terčem několika útoků. Neznámí pachatelé na ní rozbili skleněné dveře, okno a postříkali ji sprejem.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)