Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Miloš Zeman a Dominik Duka se dnes v katedrále zúčastnili adventního charitativního koncertu

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 22. prosince 2013 19:52
Miloš Zeman a Dominik Duka se dnes v katedrále zúčastnili  adventního charitativního koncertu

Ilustrační foto - Miloš Zeman v kostele
Autor: Tisk.cirkev.cz

Praha - Prezident Miloš Zeman a kardinál Dominik Duka se dnes v katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha zúčastnili čtvrtého adventního koncertu spojeného s charitativní sbírkou. Výtěžek dnešní sbírky byl určen pro Hospic sv. Štěpána v Litoměřicích, který více než 16 let poskytuje zdravotní a sociální služby nevyléčitelně nemocným a umírajícím, jejich rodinám a blízkým. Výtěžek poputuje na platy odborného personálu. 

V zaplněném chrámu dnes vystoupili Talichova komorní filharmonie, Pavel Šporcl, skupina Čechomor, Karel Gott, Schola Gregoriana Pragensis a Český chlapecký sbor. Přímým přenosem koncert vysílala Česká televize, která adventní koncerty od roku 1991 pořádá. Novými moderátory koncertů se letos stali Jan Potměšil s Ester Janečkovou. Zájemců o návštěvu koncertu dnes bylo mnohem více, než pořadatelé mohli uspokojit. Desítky lidí odcházely od vstupu do chrámu zklamaných. 

Prezident Zeman se o hospice zajímá. Na květnovém sjezdu Rady seniorů ČR hlava státu uvedla, že část peněz z církevních restitucí by církve měly věnovat na budování sítě hospiců, v nichž se lidé "budou loučit se životem v méně ponižujících podmínkách" než v léčebnách dlouhodobě nemocných. Církevní charity hospice provozují už nyní. Podle zástupců církví ale není problémem hospic vybudovat, náročné je ho pak provozovat. Za více než dvacetiletou historii se díky adventním koncertům vybralo přes 155 milionů korun, které podpořily 93 organizací.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)