Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež draží svůj motocykl, peníze půjdou na charitu

Ze světa / juml / ČTK / 13. ledna 2014 18:43
Papež draží svůj motocykl, peníze půjdou na charitu

Přiznivci motocyklu Harley Davidson
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Paříž - Na aukci v Paříži se bude příští měsíc dražit motocykl Harley Davidson, který patří papeži Františkovi. Stroj Dyna Super Glide dostal papež loni v červnu přímo od výrobce, který tehdy slavil 110. výročí svého založení. Podle zástupců aukční síně Bonhams nemá papežův motocykl téměř nic najeto a díky Františkově podpisu na nádrži se může prodat za více než 15.000 eur (asi 410.000 Kč).

Výtěžek z aukce půjde italské dobročinné organizaci Caritas Roma, která motorku dostala od papeže darem. Organizace chce peníze použít na rekonstrukci ubytovny a vývařovny pro sociálně slabé, kterou provozuje na římském železničním nádraží Termini. Aukce se bude konat 6. února.

"Jsme neuvěřitelně poctěni tím, že budeme tento předmět pro Caritas Roma dražit. Doufám, že na nás papež František i Harley Davidson budou pyšní a že na dobrou věc získáme nějakou významnější částku," řekl zástupce aukční síně Ben Walker.

Kromě motocyklu se bude dražit i papežem podepsaná kožená motorkářská bunda. Ta by mohla vynést dalších až 1500 eur (41.000 Kč).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)